تاریخ: 31 فروردين 1403 - 10 شوال 1445 - 2024 April 19
کد خبر: 174
تاریخ انتشار: 8 تير 1400 - 00:56:37
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
شورای ششم شهر اوز
انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر اوز با انتخاب 5 نفر در 28 خردادماه 1400 بپایان رسید در یک هفته تبلیغات انتخاباتی کاندیداها به ارائه طرح و برنامه خود پرداختند و کسانی که موفق به حضور در ششمین دوره شورای شهر شدند نیز دارای اهداف و برنامه هایی برای شهر هستند که مطمئنا با شروع فعالیت انها بیشتر با ان اشنا خواهیم شد .
برای اینکه شورای ششم بتواند بیش از دوره های قبل..... 
 
اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر اوز 
اقایان فریدون نامی . عبدالله ثریانژاد . خانم ها   فریبا صالحی . سارا وحدانی . فریبا برازنده 


برای اینکه شورای ششم بتواند بیش از دوره های قبل موفق عمل کند لازم است که به 5 دوره گذشته ان نظری داشته باشد بخصوص شورای پنجم و از انان بخواهند که کارنامه 4 سال فعالیت خود را در انظار عمومی قرار دهند. هر دوره ای که انتخابات شوراها بوده است مردم به عده ای از انها رای دادند و انها 4 سال در شورای شهر فعالیت داشتند  این کمترین انتظار مردم است که انها کارنامه 4 ساله خود را برای مردم نشان دهند چرا که بی توجه به تجربه های گذشته نمی توان شورای موفقی در اینده داشته باشیم . شورایی موفق خواهد بود که از نکات ضعف و قوت شورای قبلی اگاه باشد و بدانند که در دوره های قبل چه فعالیت هایی انجام گرفته و چه طرح ها و برنامه هایی متوقف شده و به سامان نرسیده است و دلایل ان چه بوده است  . امید است شورای پنجم قبل از پایان دوره خود این مهم را به انجام برساند و با ارائه امار و ارقام و توضیحات لازم به تشریح 4 سال فعالیت خود بپردازند  
 
اعضای دوره پنجم شورای اسلامی شهر اوز خانم فریبا صالحی  و اقایان مهران عسکری . فرهاد رحمانزاده . محمود محبی و جعفر راستگو در حال سوگند 
 
مردم از کشمکش درون شورایی و ناهماهنگی و اختلاف خسته اند و امیدوارند که در دوره ششم شاهد شورایی پویا؛  شفاف و بدور از حاشیه باشند و اتحاد و انسجام برای پیشرفت و توسعه شهرمان سرلوحه وظایف خود قرار دهند
یاداوری این بند مهم از وظایف شورا تعهدی است که می باید هرساله انجام گیرد و انرا در کارنامه خود ذکر کنند
۳۱  شورا موظف است در پايان هر سال مالی صورت بودجه و هزينه خود را جهت اطلاع عموم منتشر نمايد و نسخه ای از آن را جهت بررسی  به شورای شهرستا ن و استا ن ارسال کند.
 
جا دارد برای ان دسته از افرادی که موفق به راهیابی به شورای ششم شهر اوز شده اند وظایف و اختیارات شورا را که بر گرفته از همشهری انلاین است اینجا یاد اور شوم و مردم شهرمان نیز اگاه باشند که وظایف شورا شهر چیست :
 
-1-   انتخاب شهردار برای مدت چهار سال
تبصره 1- شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید.
تبصره 2- شهردار نمی‌تواند همزمان عضو شورای شهر باشد.
تبصره 3- نصب شهرداران در شهرها با جمعیت بیشتر از دویست هزار نفر و مراکز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حکم وزیر کشور و در سایر شهرها به پیشنهاد شورای شهر و حکم استاندار صورت می‌گیرد.                                           
تبصره 4- دوره خدمت شهردار در موارد زیر خاتمه می‌پذیرد.
 استعفای کتبی با تصویب شورا
 برکناری توسط شورای شهر با رعایت مقررات قانونی
 تعلیق طبق مقررات قانونی
 فقدان هر یک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر.
 
 - 2  بررسی و شناخت کمبودها ، نیازها و نارساییهای اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، بهداشتی ، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرحهاو پیشنهادهای اصلاحی و راه حلهای کاربردی در این زمینه‌هاجهت برنامه‌ریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط
 
- 3   نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری و سایر سازمانهای خدماتی در صورتی که این نظارت مخل جریان عادی این امور نگردد.
 
 - 4-   همکاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمانهای مملکتی در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی بنا به درخواست آنان.
 
5- برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی با موافقت دستگاههای ذیربط.
 
6-   تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراکز تفریحی، ورزشی و فرهنگی با هماهنگی دستگاههای ذیربط.
 
7-   اقدام در خصوص تشکیل انجمنها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی و تاسیس تعاونیهای تولید و توزیع و مصرف، نیز انجام آمارگیری، تحقیقات محلی و توزیع ارزاق عمومی با توافق دستگاههای ذیربط.
 
8-   نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و داراییهای نقدی، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونه‌ای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد.
 
9-     تصویب آیین نامه‌های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با  رعایت دستورالعملهای وزارت کشور.
 
10-  تایید صورت جامع درآمد و هزینه شهرداری که هر شش ماه یکبار توسط شهرداری تهیه می‌شود و انتشار آن برای اطلاع عمومی و ارسال نسخه‌ای از آن به وزارت کشور.
 
11-  همکاری با شهرداری جهت تصویب طرح حدود شهر با رعایت طرحهای هادی و جامع شهرسازی پس از تهیه آن توسط شهرداری با تایید وزارت کشور و وزارت مسکن و شهرسازی.
 
12-  تصویب بودجه، اصلاح و متمم بودجه سالانه شهرداری و موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با رعایت آیین نامه مالی شهرداریها و همچنین تصویب بودجه شورای شهر.
 
تبصره – کلیه درآمدهای شهرداری به حسابهایی که با تایید شورای شهر در بانکها افتتاح  می‌شود واریز و طبق قوانین مربوطه هزینه خواهد شد.
 
13-  تصویب وامهای پیشنهادی شهرداری پس از بررسی دقیق نسبت به مبلغ، مدت و  میزان کارمزد.
 
14-  تصویب معاملات و نظارت بر آنها اعم از خرید، فروش، مقاطعه، اجاره و استیجاره که به نام شهر و شهرداری صورت می‌پذیرد با در نظر گرفتن صرفه و صلاح و با رعایت مقررات آیین نامه مالی و معاملات شهرداری.
 
تبصره – به منظور تسریع در پیشرفت امور شهرداری، شورا می‌تواند اختیار تصویب و انجام معاملات را تا میزان معینی با رعایت آیین نامه معاملات شهرداری به شهردار واگذار نماید.
 
15-  تصویب اساسنامه موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با تایید و موافقت وزارت کشور.
 
16-  تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می‌شود.
 
17-  نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری.
 
18-  نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر.
 
19-  نظارت بر امور تماشاخانه‌ها، سینماها، و دیگر اماکن عمومی، که توسط بخش خصوصی، تعاونی و یا دولتی اداره می‌شود با وضع و تدوین مقررات خاص برای حسن ترتیب، نظافت و بهداشت این قبیل موسسات بر طبق پیشنهاد شهرداری و اتخاذ تدابیر احتیاطی جهت جلوگیری از خطر آتش‌سوزی و مانند آن.
 
20-  تصویب مقررات لازم جهت اراضی غیرمحصور شهری از نظر بهداشت و آسایش عمومی و عمران و زیبایی شهر.
 
21-  نظارت بر ایجاد گورستان، غسالخانه و تهیه وسایل حمل اموات مطابق با اصول بهداشت و توسعه شهر.
 
22-  وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تاسیسات شهری.
 
23-  نظارت بر اجرای طرحهای مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابانها، میادین و فضاهای سبز و تاسیسات عمومی شهر بر طبق مقررات موضوعه.
 
24-  تصویب نامگذاری معابر، میادین، خیابانها، کوچه و کوی در حوزه شهری و همچنین تغییر نام آنها.
 
25-  تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشتن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم.
 
26-  تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن با رعایت آیین نامه مالی و معاملات شهرداریها.
 
27-  تصویب نرخ کرایه وسایل نقلیه درون شهری.
 
28-  وضع مقررات مربوط به ایجاد و اداره میدانهای عمومی توسط شهرداری برای خرید و فروش مایحتاج عمومی با رعایت مقررات موضوعه.
 
29-  وضع مقررات لازم در مورد تشریک مساعی شهرداری با ادارات و بنگاههای ذیربط برای دایر کردن نمایشگاههای کشاورزی، هنری، بازرگانی و غیره.
تبصره 1- در کلیه قوانین و مقرراتی که انجمن شهر عهده‌دار وظایفی بوده است شورای اسلامی شهر با رعایت مقررات این قانون بعد از یک سال از تاریخ تصویب جانشین انجمن شهر خواهد بود.
 
تبصره 2- وزارت خانه‌ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و سازمانهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است موظف‌اند در طول مدت یک سال مذکور در تبصره فوق با بررسی قوانین و مقررات مربوط به خود هر کجا نامی از انجمن شهر سابق آمده و وظایفی را به آن محول نموده است جهت اصلاح این گونه موارد لایحه اصلاحی به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
 
30-  نظارت بر حسن اداره امور مالی شهرداری و کلیه سازمانها ، موسسات ، شرکتهای وابسته و تابعه شهرداری و حفظ سرمایه ، دارایی ها ، اموال عمومی و اختصاصی شهرداری ، و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها با انتخاب حسابرس رسمی و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و |یگیریهای لازم بر اساس مقررات قانونی
تبصره - کلیه پرداختهای شهرداری در حدود بودجه مصوب با اسناد مثبته و با رعایت مقررات مالی و معاملاتی شهرداری به عمل می آید که این اسناد باید به امضای شهردار و ذی حساب یا قائم مقام آنان که مورد تآئید شورا یشهر باشند برسد.
 
31-  شورا موظف است در پایان هر سال مالی صورت بودجه و هزینه خود را جهت اطلاع عموم منتشر نماید و نسخه ای از آن را جهت بررسی بع شئرای شهرستا ن و استا ن ارسال کند.
 
32- واحدهای شهرستانی کلیه سازمانها و موسسات دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی که در زمینه ارائه خدمات شهری وظایفی را بر عهده دارند ، موظفند برنامه سالانه خود را  در خصوص خدمات شهری که در چهارچوب اعتبارات و بودجه سالانه خود تنظیم شده به شورا ارائه نمایند.
 
33- همکار ی با شورای تآمین شهرستان در حدود قوانین و مقررات
 
34- بررسی و تآئید طرحهای هادی و جامع شهرسازی و تفصیلی و حریم و محدوده قانونی شهرها پس از ارائه آن توسط شهرداری و ارسال به مراجع ذی ربط قانونی جهت تصویب نهایی
 
در 34 ماده ای که اینجا جزوظایف شورای شهر قید شده است بیشترین موارد بر نظارت شورا و نیز تصویب مواردضرور در حوزه شهری؛ اتفاق و هماهنگی با نهادها؛ بررسی مشکلات و مسائل شهری و نظارت بر انجام کارهای شهرداری در امور گوناگون است . شورا وظایف اجرایی برای خود تعریف نکرده اما وظیفه نظارتی و مطالبه گری از وظایف عمده ان محسوب می شود .
 

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
کد امنیتی:   
مجله خبری فیشور
اب و هوای  اوز
اوز امروز
عصر ایران
رقص گل
پایگاه خبری صحبت نیوز