تاریخ: 07 ارديبهشت 1403 - 17 شوال 1445 - 2024 April 26
کد خبر: 203
تاریخ انتشار: 27 مرداد 1400 - 11:17:26
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
بیاد حضور پرفسور کردوانی در اوز
مردم ایران و همشهریان از درگذشت این انسان کوشا و موثر متاسف هستند و به خانواده ایشان و جامعه علمی تسلیت عرض می کنند و امیدوارند جامعه  ما به نصایح و نظرات ایشان توجه لازم مبذول دارند  .
در زندگی هر کسی به ندرت اتفاق می افتد که با افراد سرشناس و انساندوست و از بزرگان و مفاخر کشور و جهان دیدار داشته باشد و او را از نزدیک ببیند  درسوم  مرداد ماه 1396 این اتفاق برای همشهریان و اوزیها افتاد و پرفسور کردوانی در.....
 


 
پدر علم کویرشناسی ایران و دارنده مدال ملی و نشان دانش پس از سال‌ها تحقیق و پژوهش در حوزه‌های جغرافیا و کویر امروز ۲۸ مرداد 1400 چشم از جهان فروبست. به گزارش ایسنا، پرویز کردوانی متولد ۱۳۱۰، جغرافیدان ایرانی و دارنده مدال ملی و نشان عالی دانش در ایران بود. او در پنجمین همایش چهره‌های ماندگار (سال ۱۳۸۴) به عنوان چهره ماندگار در زمینه جغرافیا معرفی شد. پدرش حسینعلی بلوکباشی از ملاک منطقه بود و فریده گلبو همسر اوست و مجسمه یادبود وی به پاس زحمات بی دریغی که در حوزه محیط زیست داشته، در میدان انقلاب شهر گرمسار نصب شده است.
 
کردوانی تحصیلات ابتدایی را در دبستان داراب ریکان و دوره متوسطه را تا کلاس ۹ در دبیرستان آفتاب گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از دبیرستان رازی تهران (مدرسه فرانسوی‌ها) برای ادامه تحصیل به آلمان می‌رود و مراتب تحصیلی‌اش را تا دکترای رشته عمران کویر طی می‌کند. وی در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکتری می‌شود
 
// مردم ایران و همشهریان از درگذشت این انسان کوشا و موثر متاسف هستند و به خانواده ایشان و جامعه علمی تسلیت عرض می کنند و امیدوارند جامعه  ما به نصایح و نظرات ایشان توجه لازم مبذول دارند  .
در زندگی هر کسی به ندرت اتفاق می افتد که با افراد سرشناس و انساندوست و از بزرگان و مفاخر کشور و جهان دیدار داشته باشد و او را از نزدیک ببیند  درسوم  مرداد ماه 1396 این اتفاق برای همشهریان و اوزیها افتاد و پرفسور کردوانی در همایشی که با عنوان بحران اب بود در دانشگاه پیام نور اوز برای مردم سخنرانی کرد این همایش به همت انجمن دوستداران محیط زیست شهر اوز شورای شهر دفتر نمایندگی مهندسی ساختمان لارستان دانشگاه پیام نور اوز و نیز کانون بسیج مهندسین لارستان در سالن پروین اعتصامی برگزار شد //ستاره اوز 
 
در ان سخرانی ایشان بر بحران اب در ایران و منطقه جنوب و شهرستان پرداختند و اظهار داشتند
من ۳۰ سال پیش این اخطار را داده ام. مناطق جنوبی کشور باید به اندازه نزولات جوی که دارند آب مصرف کنند و هیچ گاه در زمینه مصرف آب خود را با مناطق شمالی مقایسه نکنند.
 
کردوانی میزان بارش هر منطقه را تحت تاثیر دو عامل بیان کردند  عرض جغرافیایی و ارتفاع. با وجود مهم بودن آب در زندگی انسان، بشر با اختراع سه وسیله (شیرآب، احداث و سدسازی و کانال کشی و چاههای عمیق و نیمه عمیق)به نابودی آب پرداخت . منابع آب ایران در دو بخش منابع آب زیر زمینی و سطحی تقسیم می شود. راه افتادن نهضت سد سازی در ایران سبب از بین رفتن تالاب ها و دریاچه ها شد.
 
 
. نمایندگان مردم تنها از توسعه می گویند ولی نمی گویند درست هم استفاده کنید. نشانه کشورهای پیشرفته و توسعه یافته این است که سطح کشت شان و تعداد کارخانه هایشان بیشتر نمی شود. در ایران متاسفانه سطح کشت را افزایش دادند آب هم که آماده موجود بود و تا جایی که توانستند بهره بر داری نمودند.
 
متاسفانه دربحث توسعه صنعت ما نگاهمان به کشورهای اروپایی است و گمان می کنیم ساخت کارخانه های عظیم می توانند کمکی برای توسعه باشد. غافل از این که ما آب نداریم وجود صنعت وابسته به آب است که متاسفانه مسئولین امر به این مساله بی توجه هستند.
 
 کردوانی ادامه داد: نزولات جوی نمی توانند کمبود آب را جبران کنند و توجه داشته باشید که شما تا ابد در این خشکسالی به سر خواهید برد. وی اضافه کرد ما دو نوع خشکسالی داریم یکی این که بارش کمی داشته باشیم و دیگری این که با کمبود آب مواجه باشیم. وقتی آب یک منطقه تمام می شود ارتباطی با بارندگی آن منطقه ندارد. جمعیت در حال اضافه شدن هست و این انسان تنها مصرف می کند و به این فکر می کند که کشاورزی پیشرفته و صنایع بزرگ و دانشگاهها را بوجود بیاورد و این در حالی است که هیچ گونه راه حلی برای مصرف بهینه آب ندارد و این خطرناک است. نیازهای اولیه یک انسان را اول غذا تامین می کند بعد آب و بعد خاک.
کردوانی اعلام کرد هرچند که در حال حاضر برای هر اقدامی جهت مبارزه با بحران آب دیر است ولی دو راه حل را می توان پیشنهاد داد:  درست مصرف کنیم همراه با فهم و سختی و دیگری این که به سراغ یک زندگی غیر متعارف برویم.
 
نباید بیش از نیاز روزانه آب مصرف کنیم دیگر این که کمتر از نیازمان مصرف کنیم. از هدر دادن آب جلوگیری کنیم.ﻣﻮﻗﻊ ﺷﺴﺘﻦ ﻇﺮﻑ، ﺣﻤﺎﻡ، ﻟﺒﺎﺱ، ﻣﺴﻮﺍﮎ، ﺍﺗﻮﻣﺒﯿﻞ، ﻭﺿﻮ ﻭ …ﺑﻪ ﺍﺭﺯﺵﺁﺏ ﻓﮑﺮ ﮐﻨﯿﺪ و ﺍﺯ ﻫﻤﯿﻦ ﺍﻻﻥ ﻣﻮﺿﻮﻉ با جدیت ﺷﺮﻭﻉ ﮐﻨﯿﻢ.
 
ﺍﻭ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﺍﺩ ﺗﺎ چند ﺳﺎﻝ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺟﻨﮓ ﺑﯿﻦ ﺍﺳﺘﺎﻧﻬﺎ ﻭ ﺷﻬﺮ ﻫﺎ ﺑﺮ ﺳﺮ ﺁﺏ ﻋﻠﻨﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ و ﺑﺤﺮﺍﻥ ﺁﺏ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻠﻌﯿﺪ. ﺍﮔﺮ ﻣﻦ ﻭ ﺗﻮ ﻭ ﮐﻞ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻭ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﻪ ﻓﮑﺮ ﻧﺒﺎﺷﯿﻢ، ﺍﯾﺮﺍﻥ ﮐﺎﻣﻼ ﺑﯿﺎﺑﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.
 
یاد و خاطر ش گرامی باد
 منبع خلاصه از /ایسنا و عصر اوز 

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
کد امنیتی:   
مجله خبری فیشور
اب و هوای  اوز
اوز امروز
عصر ایران
رقص گل
پایگاه خبری صحبت نیوز